söndag 11 maj 2014

Bostadslicens och miljögodkännande

Som väntat finns det ingen bostadslicens för ursprungsbyggnaden för den byggdes innan den lagen trädde i kraft. Däremot finns det en licens för tillbyggnaden av övre planet från 1975. Nu måste säljarna gå till stadshuset och få ett intyg som konfirmerar att faktiskt ursprungsbyggnaden uppfördes innan lagen om bostadslicens infördes. Enlig vår advokat är detta problemfritt, men kan bara utföras av ägarna, så vi väntar.

Nog kan man ana att detta våningsplan byggde på sjuttiotalet!
 
Ytterligare en sak måste utredas av advokaten innan ett provisoriskt köpekontrakt eller avsiktsförklaring kan upprättas. Det finns speciell lagstiftning som är relativt oklar avseende fastigheter som ligger nära vattenresurser och detta hus ligger ju intill havet och omfattas därför av denna. Advokaten är i kontakt med miljödepartemanget i Faro för att fastställa att fastigheten ligger i urban miljö vilket tydligen underlättar. Alternativet är att fastigheten ligger i ett publikt område, men då krävs mer miljörelaterande godkännanden.

6 kommentarer:

 1. Jag tycker badrummet är urcharmigt! /Liselott

  SvaraRadera
 2. Hej och välkomna till Portugal!
  Det ska bli kul att följa er och jag håller tummarna att köpeprocessen stannar vid två månader.
  Ha det så gott

  SvaraRadera
 3. Det ska bli kul att följa detta :) /Linnea

  SvaraRadera
 4. Även jag välkomnar er. Jag har själv bara bott här i 5 veckor. Vår process tog 9 månader från handpenning till ägande. Men det var mycket krångel med allt. Jag håller tummarna att det går mycket fortare för er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack Åse!
   Var i Portugal håller ni till?

   Radera